Belediye başkanlarından kınama

Haber Giriş : 02 Mart 2006 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'daki 54 ilçe ve belde belediye başkanı, Sinema Yazarları Derneği'nin (SİYAD) ödül töreninde sunuculuk yapan Atilla Dorsay'ı, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a yönelik tutumundan dolayı kınadı.

Pendik Belediyesi'nce basına iletilen ve 54 belediye başkanının adının yer aldığı açıklamada, 27 Şubat Pazartesi akşamı gerçekleştirilen SİYAD'ın ödül töreninde Kadir Topbaş'a dönük "küçük düşürücü" ifadeler kullanıldığı ve "gayri ahlaki" tutum sergilendiği savunuldu. Açıklamada, şöyle denildi:

"SİYAD tarafından Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleşen Türk Sineması Ödül Töreni'nde sunuculuk yapan Atilla Dorsay'ın, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş'ı kürsüye hitabında sarf ettiği sözler, bir eleştirmen ve sunucudan beklenmeyen bir durum; Türk örf, gelenek ve adabına uygun olmayan bir takdim olmuştur.

Belediye başkanları, seçilmiş olduğu bölgenin temsilcisi olarak görev yapmaktadır. Hizmet sorumluluğunun hesabını da halka vermektedirler. Halk adına halkın sorunlarını çözmek gibi kutsal bir görevi ifa eden temsilcilerin, bu şekilde itham edilmesi, kişiye değil topluma yönelik bir hakaret şeklindedir. Buradan hareketle, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş'a yapılan bu hakaret, tüm İstanbullulara yapılmıştır.

İstanbul ilçe ve ilk kademe belediye başkanları olarak, Atilla Dorsay'ın alaycı, onur kırıcı ve münasebetsiz tutumunu şiddetle kınıyor, gaflet olarak değerlendiriyoruz."

Dorsay ne demişti?

Sinema eleştirmeni Atilla Dorsay, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a ''Size Kadir Bey demeyeceğim, bey lafını kullanmak istemiyorum, beygir de demeyeceğim, çünkü herşey bana Beyoğlu'nu hatırlatıyor'' demişti.

Dorsay, yönetmen Çağan Irmak'a ödül vermek için sahneye davet ettiği Topbaş'a "Size Kadir Bey demeyeceğim, bey lafını kullanmak istemiyorum.

Beyefendi demeyeceğim, beymen demeyeceğim, beygir demeyeceğim, çünkü herşey bana Beyoğlu'nu hatırlatıyor, Beyoğlu'ndan bahsetmek istemiyorum" demişti.

Topbaş ise Dorsay'a, "Beyoğlu'ndan bahsetmek lazım. Biraz bekleyeceğiz ama bekledikten sonra beklediğimize değecek"diye yanıt vermişti.

BEYOĞLU'NDA ÇALIŞMALAR 5 AY ÖNCE BAŞLADI

Beyoğlu İstiklal caddesindeki kaldırım taşlarını değiştirme ve yeniden ağaçlandırma çalışmaları beş ay önce başladı.

Geçtiğimiz cuma günü, üstlenici firma yetkilileri ve Topbaş, döşenen taşlardan memnun kalmadıklarını belirterek, yeniden taş döşeneceğini açıklamıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber